![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEV5rGXVpAk-32fV3QRGzb_2bGC92Uv92JxMNzcrecKXBP9MJwMS0FMb0Lbi2PORvTk8OBC_6dHdACY4E6Wvg3BjOs1S-Db0W-SLdJ9vw5ksjI6fxPNfi3CugpBPJLxnSnUvPBOTK3o_w/s1600/retele.jpg)
Recrutarea cu ajutorul acestor retele sociale este gratuita, dar anumite servicii suplimentare necesita plata anumitor abonamente.
Utilizarea retelelor sociale in recrutare presupune si anumite erori pe care trebuie sa le eliminati:
- Nu acceptati cereri de contact din partea unor persoane pe care nu le cunoasteti. Daca primiti o oferta de munca din partea unei persoane cu care nu ati vorbit niciodata nu ezitati sa cereti cat mai multe informatii, inainte de a va prezenta.
- Nu trimiteti invitatii persoanelor pe care nu le cunoasteti. Daca vreti sa intrati in relatii cu o persoana pe plan profesional, trimiteti o cerere de contact cu explicatiile corespunzatoare.
- Nu confundati calitatea cu cantitatea si nu incercati sa creati o retea cat mai mare. Pentru a constitui o retea de calitate, intrati in contact cu persoane pe care le cunoasteti si in care aveti incredere pe plan profesional.
Pentru o recrutare reusita trebuie sa updatati profilul vostru cand au loc anumite schimbari si sa eliminati detaliile nepotrivite, precum poze indecente sau comentarii negative. Trebuie lasate doar acele informatii care creeaza o imagine pozitiva despre voi.
Principalul avantaj in utilizarea retelelor sociale in procesul de recrutare il reprezinta costurile foarte mici, uneori chiar inexistente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu