![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc7-FhKvFJh-cN_snpJi0wUEWkj6FOfQtjScLol5TJNFiETuKKE5QM_Zbu1SLrWF3-GeKxS0XiQfIfPuvi-LdfKSM9VRR9WNaksMsdQQJfMThLQGugP5iABVF2j9aJWjv5YaemkbyhS2I/s1600/negocierea.jpg)
Negocierea se poate axa pe urmatoarele aspecte:
· Descrierea postului si titlul acestuia. Informatiile care se gasesc intr-o prezentare de pe internet sau din ziare, reviste de specialite sunt insuficiente pentru a expune toate caracteristicile postului respectiv, de aceea este foarte important un plus de informatii din partea angajatorului.
· Avantajele in ceea ce priveste asigurarile si pensia, concediile si orice alte beneficii oferite angajatului (masina, laptop, prime, ...)
· Perioada de proba. Durata perioadei de proba este reglementata de legislatia muncii si trebuie sa fiti atenti sa fie in conformitate cu aceasta.
Sugestii pentru o negociere reusita
- Este bine sa nu ridicati pretentii salariale prea repede deoarece puteti pierde un avantaj pentru urmatoarele negocieri. Daca se intampla sa fiti presati pentru a spune care este salariul dorit, este indicat sa cereti inainte o oferta din partea angajatorului.
- Este de preferat sa nu exagerati in ceea ce priveste venitul actual. Pentru o companie este foarte usor sa verifice cifrele pe care le mentionati.
- Trebuie sa rezistati tentatiei de a accepta o oferta imediat, chiar daca vi se pare atragatoare. Este indicat sa cereti un timp pentru a reflecta! Aceasta strategie va poate permite negocierea unui contract mai bun. Daca acceptati foarte repede, se poate considera ca oferta initiala era foarte buna.
- Este bine sa negociati salariul, apoi sa discutati despre fiecare avantaj separat pentru a stabili remuneratia globala.
- Atunci cand negociati, este bine sa va aratati entuziasmul in ceea ce priveste postul: viitorul sef, munca si oportunitatile.
Trebuie sa fiti atenti si pozitivi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu