Sigle proiect

Sigle proiect

marți, 30 iunie 2015

Pentru studenți: 10 joburi de vara: castigi bani, dar te si distrezi!

Nu mai este mult pana la vacanta. Trei luni in care uiti de grija invatatului si te pregatesti serios… de distractie. Cum suntem insa in plina criza, s-ar putea ca banii de buzunar sa nu mai vina asa usor ca altadata, deci este cazul sa iei masuri, altfel spus, sa te angajezi pe timpul verii.

Vara, gandul iti zboara numai la vacante si distractii. Dar ce ai spune daca ai fi platit pentru asta? 
Exista o sumedenie de joburi pentru elevi si studenti in aceste luni: unele mai relaxante, altele mai putin, unele care iti ofera posibilitatea de a calatori, altele care te tin la birou. Pana la urma, tu hotarasti care ti se potriveste!
1. Mystery shopper
"Cumparatorul misterios" merge in diverse magazine ori fast food-uri si evalueaza produsele sau serviciile oferite. Daca alegi un asemenea job, va trebui sa cumperi ceva, sa pui intrebari, sa depui o plangere, sa fii atent la servicii sau la curatenie, iar la final sa completezi un raport. Plata variaza in functie de proiect. Suna interesant? Shoppers, de pilda, asteapta CV-urile celor ce vor sa devina cumparatori sub acoperire aici
2. Internship platit
In momentul de fata, internship-ul reprezinta o carte de vizita cu greutate. Companiile apreciaza candidatii care nu au pierdut vremea pe timpul scolii, ci au avut grija sa acumuleze si ceva experienta de munca. Absolventii si studentii au posibilitatea de a intra in multinationale, prin programele de internship sau de training.
"Programele de internship pot dura trei luni sau un an, iar studentii au posibilitatea sa intre in contact cu modul de lucru din compania respectiva, sa treaca prin toate departamentele si sa aiba responsabilitati ca si cand ar fi deja angajati. In majoritatea acestor programe, participantii primesc si salariu", spune Dragos Gheban, manager la Catalyst Solutions, compania organizatoare a targului Angajatori de Top. 
Un exemplu: Learn@bcr, care se desfasoara in timpul vacantelor de vara, pe o perioada de doua pana la trei luni. Vei lucra intre sase si opt ore, de luni pana vineri. La final, ai sansa sa ramai sa lucrezi in banca, asa cum au facut aproape 50% dintre participantii la programul din 2008.
3. Meditatii si traduceri
Daca stii foarte bine limbi straine, sa zicem, ce rost are sa-ti irosesti talentul? Poti da meditatii. E drept ca si pentru cei mici este vacanta pe timpul verii, dar nu putini sunt parintii care nu vor ca odraslele lor sa uite tot pana cand reincepe scoala, asa ca asta e sansa ta sa castigi 40 – 50 de lei pe sedinta. In plus, poti deveni colaborator la o firma de traduceri. Aici trebuie sa stai ceva mai mult pe scaun, cu ochii in calculator, dar este o experienta.
4. Promoter
Nu-i treaba usoara sa stai cate o zi intreaga sa imparti pliante sau mostre de produse, dar daca te inhami la un astfel de job, poti castiga pana la 30 de lei pe ora, de la firmele care se respecta. Avantajul este ca nu trebuie sa mergi la munca zilnic, ci doar atunci cand iti convine oferta. 
In afara de traditionalele activitati de promoter, pentru fete mai exista si posibilitatea de a merge in club cu prietenele si de a te distra pe bani: 50 de lei. Nu trebuie sa faci ori sa porti nimic special. Te comporti exact asa cum vrei tu, ca si cum nu ai fi mers la munca, ci ai fi iesit pur si simplu cu fetele. Sau poti fi hostess. Pentru asta trebuie sa arati bine, dar acum nu-ti imagina ca trebuie sa fii fotomodel. O simpla cautare pe BestJobs, eJobs sau MyJob iti va oferi numeroase optiuni.
5. Job la terasa
Vara, terasele rasar ca ciupercile dupa ploaie, chiar si in criza, iar seara sunt arhipline. Asa ca sigur nu va fi greu sa gasesti un job de ospatar, barman sau picol, in orasul in care locuiesti sau, mai bine, la mare. Muncesti mult, dar ai si timp de distractie. Salariile, dupa cum se stie, nu sunt foarte atractive: daca primesti 1.000 de lei te poti considera norocos. Dar nu uita de bacsisuri, astfel ca la sfarsit de luna ajungi sa castigi si de trei ori mai mult.
6. Job la un hotel
Daca esti o persoana sociabila si iti place sa lucrezi cu oamenii, atunci poate ca ti-ar placea un job de receptioner. In tara sau in strainatate. Eurolife Consulting are tot felul de oferte de munca in afara, in domeniul hotelier, restaurante, dar si joburi de babysitter, de exemplu.
7. Programe de tip work & travel
Si pentru ca tot suntem la capitolul joburi in strainatate, nu puteam lasa pe dinafara programele de tip work & travel: muncesti, calatoresti, te distrezi. In cazul Eurolife Consulting nu trebuie sa fii student, dar daca esti, poti merge, de pilda, la American Experience, care iti spune tot ce trebuie sa faci. Poti alege Statele Unite sau Grecia, locuri de munca in hoteluri, in statiuni turistice sau de Au pair. Salariul este ca al oricarui alt cetatean angajat pe acel post, iar daca lucrezi peste program esti platit cu 150% din salariul de baza
8. Operator sondaje
Ai vazut cel putin o data tineri cu chestionare, care te intreaba tot felul de lucruri? Asta ai putea face si tu, daca ai incredere in sarmul tau personal si crezi ca ii poti convinge pe oameni sa-ti spuna ce ciocolata prefera, care este partidul politic in care au cea mai mare incredere etc. Sondajele se pot face pe teren (pe strada, din casa in casa, in locuri prestabilite) sau prin telefon, iar plata este in functie de cate sondaje ai reusit sa completezi.
9. Operator call-center
Fie ca suni actualii sau potentialii clienti ai unei companii, fie ca esti sunat pentru diverse sfaturi, si acest job se bazeaza pe farmec personal si perspicacitate. Operatorul telefonic trebuie sa aiba o mare putere de convingere atunci cand ofera anumite produse sau o buna intuitie si cunostinte temeinice, atunci cand este sunat de clientii care au probleme ori nu stiu sa foloseasca anumite produse ale companiei.
10. Secretariat
In sfarsit, daca esti o persoana placuta, organizata si nu te deranjeaza sa stai opt ore intr-un birou, atunci poti incerca un job de secretariat. Pe eJobs gasesti chiar o sectiune speciala dedicata secretariatului.

miercuri, 24 iunie 2015

Ce locuri de muncă găsiţi în străinătate în vara aceasta şi câţi bani puteţi câştiga

Cele mai multe şi mai bine plătite locuri de muncă vin vara asta din Anglia. Englezii caută personal bine pregătit pentru hoteluri, iar în acest domeniu cei mai căutaţi sunt bucătarii. Un astfel de job este recompensat chiar şi cu 25.000 de lire pe an. Se caută şi medici şi asistenţii medicali în diferite specializări, dar sunt şi joburi pentru cei mai puţin calificaţi.

Zeci de mii de joburi sunt disponibile în acest moment pe unul dintre cele mai căutate portaluri din ţara noastră. Pe primul loc la numărul de locuri oferite se află Anglia, care vine cu nu mai puţin de 15 mii de joburi, iar domeniul hotelier este cel mai ofertant. Pe următoarele locuri sunt Germania, Grecia şi Olanda, dar cei mai curajoşi au ocazia să lucreze chiar şi în Insulele Caraibe. Un bucătar ajunge să câştige în Anglia până la 11 mii de lire lunar „În acest moment în Anglia, în domeniul hotelier sunt foarte multe locuri de muncă. Salariul minim pentru personalul din acest domeniu porneşte de la 1040 de lire lunar, iar cei mai căutaţi sunt bucătarii. Ofertele actuale pentru un bucătar şef sunt foarte atractive şi se câştigă cel puţin 4000 de lire. Sunt perioade în an când anumite hoteluri oferă chiar şi 11 mii de lire lunar unui bucătar şef. Locurile de muncă în domeniul hotelier sunt disponibile pe tot parcursul anului şi se poate pleca foarte uşor şi repede la un astfel de job. Noi recrutăm masiv pentru Anglia. Locurile de muncă sunt situate pe tot cuprinsul Angliei. Angajatorii sunt situaţi atât în zone rurale, cât şi în oraşe de dimensiuni medii şi mari. În mare parte din cazuri, cazarea este asigurată înainte de deplasarea în Anglia. Pentru a putea începe formalităţile de plecare avem nevoie de un CV în limba Engleza cu poza, dar este foarte important să detaliati responsabilitatile de la locurile de munca relevante şi dacă puteţi să aduceţi şi câteva recomandări.” explică Florin Crăciun, directorul companiei de recrutare www.promointernational.ro Domeniile în care aţi putea lucra pot fi dintre cele mai variate: babysitter (au pair), munca în agricultură - silvicultură, contracte în construcţii, lucrul în industria uşoară (textilă, alimentară etc.) sau pe hotel – restaurant, în comerţ, şi lista se lungeşte mult, mult, în funcţie de ţara pe care o alegeţi ca destinaţie.

Un culegător de salată câştigă în Marea Britanie 1300 de lire lunar “Recrutările sunt urgente! De exemplu sunt 1.800 de poziţii în acest moment în agricultură şi silvicultură. Se lucrează la pregătirea solului, la însămânţarea, plantarea şi curăţarea puieţilor, arborilor şi florilor. Plata se face în funcţie de numărul de ore lucrate, între 5,75 - 7,50 euro / oră. Un job interesant şi bineplătit pentru cei care rezistă la munca fizică este acum destinat culegătorilor de salată. Cunoaşterea limbii engleze nu este obligatorie. Trebuie doar puţină îndemânare şi rapiditate”, completează Raluca Ştefănescu, directorul portalului www.tjobs.ro

După Anglia, cele mai multe locuri de muncă vin din Germania şi Olanda “Se mai caută în aceste zile magazioneri pentru Germania, postul este oraşul Heilbronn. Salariu este cuprins între 1100-1300 Euro net/lună. Se cere permis de conducere categoria B, cunoaşterea limbii germane la nivel începător, iar printre responsabilităţi se numără primirea bunurilor, numărarea, cântărirea şi examinarea produselor şi împachetarea produselor. Olanga vine cu oferte şi mai atractive în domeniul logisticii. De exemplu, un român ar putea câştiga şi 2000 de euro lunar pentru colectarea de comenzi plasate online, pregătirea lor pentru expediere şi despachetarea şi sortarea produselor. Mă refer la un job care necesită o condiţie fizică bună pentru operatori depozit”, spune Raluca Ştefănescu, directorul portalului www.tjobs.ro

Alte joburi sezoniere În această perioadă se mai caută:

Cameriste la hoteluri în Italia Salariu: 1000-1100 Euro net/lună, plus cazare şi masă Cerinţe: Experienţă în domeniul hotelier Cunoştinte de limba italiană Responsabilităţi: Curăţarea camerelor de hotel şi alte încăperi manual sau cu ustensile. Curăţarea şi desinfectarea băilor Schimbarea aşternuturilor din camere

Ajutor de ospătar, ajutor bucătar, spalat vase, cameriste, femei de servici Personal sezonier, în Italia, zonele Caserta, Benevento, Napoli Salariu: 600-1000 Euro net/lună, cu posibilitate de mărire în extra sezon (iulie-august). Cazarea este asigurată Cerinţe: Limba italiană nu este necesară, dar reprezintă un avantaj Responsabilităţi: Ofertele de muncă sunt pe posturile: cuăţenie/ întreţinere/ menaj şi în restaurant/ catering. Sarcini: debarasare mese, curăţenie, întreţinere camere, gradinărit, spălat vase, ajutor bucătărie. 

Personal pentru Vase de croazieră Salariu: 900 – 1100 euro Cerinţe: Cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu Se recrutează personal la diferite niveluri de calificare, inclusiv persoane necalificate, dar care cunosc limba engleză. Responsabilităţi: sarcini strict legate de joburi de hotel/ restaurant (ajutor de bucătar, cameriste etc)

AuPair – Îngrijire copii – Anglia Salariu: 700-1000 GBP net/lună, plus cazare şi masă la familia gazdă Cerinţe: Experienţă în îngrijirea copiilor Cunoştinţe de limba engleză la nivel conversaţional Fără antecedente penale Responsabilităţi: Îngrijirea copiilor gazdei Ducerea şi aducerea copiilor de acasă la şcoală sau grădiniţă şi viceversa Hrănirea copiilor gazdei Menaj uşor - ştergerea prafului, aspirat etc.

Kids Club Attendant în Dubai, Hotel Sheraton Salariu: începând de la 600 USD, plus cazare şi mese asigurate de angajator + Service Charge + Tips Cerinţe: Joburile sunt adresate şi pentru care doresc să înşi facă o carieră în domeniu Se cere cunoaşterea limbii engleze Există foarte multe agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate şi recrutori profesionişti care oferă contracte de muncă în străinătate pe durată determinată de timp. Avantajul constă în faptul că aceste agenţii se ocupă, în numele tău, de toate etapele de găsire şi de angajare într-un anumit post. Trebuie doar să le furnizezi un dosar care cuprinde toate actele necesare înscrierii în baza lor de date, să te prezinţi la interviurile stabilite de consultantul care se ocupă de tine şi, o dată jobul ales, nu vă mai rămâne decât să aveţi bagajele făcute şi să plecaţi.

Atenţie mare la compania de recrutare! Este, însă, bine să contactaţi mai multe agenţii de recrutare, pentru a vă mări şansele de angajare şi să căutaţi şi câteva recomandări şi feed-backuri pozitive înainte să vă treziţi că aţi ales o companie de recurtare fără experienţă şi care apoi vă poate crea multe neplăceri.

Citeste mai mult: adev.ro/nrt9pr

Citeste mai mult: adev.ro/nrt9pr

marți, 23 iunie 2015

Statul roman vrea sa incurajeze munca sezoniera

Patronii le ofera sansa sa se integreze pe piata muncii, motivati fiind si de cei 250 de lei pe care ii primesc de la stat pentru fiecare angajat tanar pe perioada verii.
Programul este din ce in ce mai accesat de companii, astfel ca autoritatile responsabile au inceput demersuri pentru cererea de noi fonduri.
In Cluj, numarul angajarilor a crescut atat de mult incat autoritatile au facut inca 200 de cereri ca sa aiba bani sa le ofere patronilor. Acestia primesc cate 250 de lei lunar pentru fiecare tanar caruia ii ofera un loc de munca de sezon.

Mircea Buteanu, patron restaurant: "Au trimis mailuri cu CV-uri, multi dintre ei. Sunt de folos pentru ca si noi peste vara avem deschise terase, deci locuri de munca suplimentare."
Simona, studenta: "Mie mi se pare foarte ok ca nu ma constrange cand incep scoala. Si vara nu mai stau acasa, imi fac un ban de buzunar, ma descurc singura. E mult mai bine."
In Bistrita, autoritatile spun ca vor finanta peste 150 de contracte de angajare. Elevii si studentii lucreaza deja la terasele din oras.
Andra Jakab, eleva: "Sunt la stiinte sociale bilingv, nu are nici o legatura, dar am zis ca decat sa stau toata vara sa nu fac nimic mai bine ma angajez, am banii mei de buzunar si nu trebuie sa apelez mereu la parinti."

Pe unii patroni, banii primiti de la stat ii ajuta sa-si achite pagubele pe care le produc uneori cei care sunt abia la inceput de drum.

Traian Ogalgau, proprietar restaurant: "Cred ca la fix se acopera sparturile, ceea ce sparg ei. Si se intampla des. Facem o selectie si care au aptitudini raman, e o meserie banoasa."

Adina Preda, purtator de cuvant AJOFM Bistrita: "Persoanele care doresc sa se incadreze trebuie sa aiba peste 16 ani si contractul de munca se face pe o perioada de maxim 60 de zile."
In total, in Bistrita si Cluj peste 150 de companii si restaurante si-au deschis larg usile pentru tinerii dornici de o experienta de munca de o vara.
Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Iunie 2015

joi, 18 iunie 2015

S-a deschis sezonul locurilor de munca sezoniere. Elevii si studentii pot castiga pana la 1.000 de euro pe luna

Restaurantele, cluburile si hotelurile din toata tara recruteaza tineri pe care sa-i angajeze in perioada verii ca barmani, ospatari si receptioneri.

Chiar daca isi permit sa-i intretina, multi parinti isi trimit copiii sa lucreze, ca sa nu mai creada ca totul li se cuvine. Ofertele ii tenteaza pe elevi si studenti, in conditiile in care ajung sa castige in aceasta perioada cat altii intr-o jumatate de an.
Virgil povesteste ca inca din anii de liceu a cautat sa se rupa de parinti. Acum este barman intr-un club din centrul Capitalei si povesteste cu nostalgie despre primul sau loc de munca.
"Era salariul mic: ceva de genul 50 de lei ziua, iar bacsisul era in jur de 80 de lei. Adica un salariu il luam intr-o zi", a spus Virgil Ionita.
Ca sa invete de mici cat de greu se castiga banii si sa devina responsabili, multi parinti cu posibilitati isi incurajeaza copiii sa munceasca pe durata verii.
"Mi-as lasa copilul sa lucreze intr-un domeniu decent, chiar daca inseamna sa muncesti de dimineata pana seara si sa vada ce inseamna sa muncesti pentru bani", a spus o femeie, Gabriela Pavel.
Vara e anotimpul prosperitatii pentru sute de tineri din toata tara care aleg sa munceasca in timp ce altii se distreaza. Si nu este de mirare ca sunt dispusi sa-si sacrifice timpul liber, in conditiile in care ajung sa castige in trei luni cat in jumatate de an, potrivit estimarilor consultantilor din resurse umane.
"Media castigurilor este intre 500 si 1000 de euro, in functie de domeniul de activitate. Bacsisul predomina: undeva la 70% din castigul final", a explicat Corina Diaconu, specialist HR.
Un lant de restaurante ar avea nevoie acum de 200 de ospatari, bucatari si barmani. Patronii cauta mai ales elevi si studenti.
"Lucrez de pe vremea studentiei. Am lucrat ca picol, dupa care am ajuns ospatar", a spus Simona Ionescu.
"O experienta de genul asta e benefica pentru fiecare copil: isi ia zborul din cuib si vede daca poate sau nu poate si va aprecia mult mai mult banul castigat de el", a spus managerul lantului de restaurante, Cristian Cristea.
Restaurantele, cluburile si hotelurile din toata tara au nevoie in urmatoarele trei luni de mii de ospatari, barmani, bucatari, receptioneri si animatoare.
Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Iunie 2014

luni, 15 iunie 2015

AJOFM: Firmele care angajează elevi şi studenţi în vacanţă primesc un stimulent financiar

AJOFM acordă angajatorilor din judeţ un stimulent financiar lunar în valoare de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.
Stimulentul financiar se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat un contract individual de muncă, pe durată determinată, informează instituţia condusă de Otilia Râpan.
În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână, se consideră încheiat cu normă întreagă.
Stimulentul financiar se acordă angajatorilor care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţei de vară de la data începerii perioadei de vacanţă, dacă încadrarea s-a facut la acea dată sau, după caz, de la data încadrării în muncă a elevilor / studenţilor în situaţia în care încadrarea în muncă este ulterioară datei începerii perioadei de vacanţă stabilite potrivit legii şi până la data ultimei zile din perioada de vacanţă, dar nu mai mult de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar menţionat, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Bistriţa-Năsăud, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. În vederea încheierii convenţiei angajatorii depun o cerere, însoţită de următoarele documente:
– tabel nominal cuprinzând elevii şi studenţii încadraţi în muncă pe perioada vacanţei;
– adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atesta că persoana are statut de elev sau student şi urmează cursurile într-o instituţie de învăţământ de stat sau particular, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
– actul de identitate al elevului sau studentului, în copie;
– contractul de muncă, în copie;
– declaraţie pe proprie răspundere a angajatorului
Stimulentul financiar se acorda angajatorilor lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii în cauză pe perioada de vacanţă din luna respectivă, fără a depăşi numărul de ore corespunzătoare programului normal de lucru şi nu se acordă pentru perioada concediului de odihnă cuvenit. În perioada în care raporturile de muncă ale elevilor şi studenţilor încadraţi în muncă sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar nu se acordă şi această perioadă nu face parte din perioada maximă de acordare a stimulentului financiar lunar.

vineri, 12 iunie 2015

Locuri de muncă disponibile pe perioada verii pentru tineri

Hotelurile, terasele şi restaurantele de pe litoral sunt în continuare interesate de personal calificat sau necalificat pentru perioada verii şi au sute de locuri de muncă vacante. Cele mai multe joburi sunt pentru bucătari, dar există variante să lucrezi şi ca barman, recepţioner, ospătar sau spălător de vase.
- Angajatorii din Constanţa caută ospătari, bucătari, ajutor de bucătari, pizzari şi patiseri. Vezi anunţul de angajare aici. Alte oferte de angajare în Constanţa sunt pentru recepţioneri, ospătari şi bucătari (vezi aici);
- În Vama Veche, sunt disponibile posturi de lucrători comerciali şi bucătari cu diplomă de calificare şi experienţă de minim 1 an (detalii aici); tot în Vama Veche sunt vacante şi joburi de şef de magazin sau casieri (vezi aici); iexistă şi un nternship pentru un programator web la festivalul Stufstock 2012 (vezi aici);
- Cei interesaţi de un job în Costineşti se pot angaja ca vânzători de îngheţată sau fornetti (vezi aici) sau pot să lucreze la restaurante, tersase, discoteci şi hoteluri din staţiune (mai multe oferte aici);
- Un hotel din staţiunea Mamaia caută 4 bucătari (detalii aici); un complex hotelier de 5 stele situat în Mamaia angajează ospătari, bucătari, ajutor de ospătar şi ajutor de bucătar (vezi aici);
Hotel Hagi Sport - Iaki din Mamaia angajează pentru perioada sezonului estival 2012 personal în cadrul departamentelor Marketing & Rezervări, Recepţie şi Restaurant. Detalii aici.
Vezi lista joburilor scoase la consurs în Mamaia aici.
Cei care nu sunt interesaţi de domeniul turistic, pot face stagii de pregătire pe perioada verii. Cele mai importante companii multinaţionale din România au încă deschise sesiunile de înscriere la internship pentru studenţi în ani terminali sau absolvenţi.
Potrivit secţiunii Summer Jobs de pe site-ul de recrutare Bestjobs.ro, sunt active 84 de anunţuri de angajare sezoniere pentru studenţi şi personalul fără experienţă (vezi ofertele aici).


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cele-mai-bune-joburi-de-vara-pentru-studenti_953632.html#ixzz3hJjnS6vp 
Follow us: @realitatea on Twitter

joi, 11 iunie 2015

Rezultatele examenului de absolvire a cursului „Operator introducere, prelucrare şi validare date” din Roșiorii de Vede

Rezultatele examenului de absolvire a cursului „Operator introducere, prelucrare şi validare date” din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, din cadrul proiectului FORMAT de la Șomer la Angajat au fost publicate aici.

luni, 8 iunie 2015

Sute de locuri de muncă pe timpul verii, pentru elevi şi studenţi

În general, vara este considerată anotimpul preferat al vacanţelor. Însă nu pentru toată lumea!


Pentru unii, sezonul estival este unul ideal de a câştiga un ban în plus, ca angajat sezonier. Multinaţionalele din Lugoj sunt din ce în ce mai deschise în a oferi acest gen de slujbe, iar elevii şi studenţii care vor să-şi completeze veniturile sunt printre cei mai interesaţi clienţi.

„Autoliv” – munca de vară, un plus pentru viitoarele opţinuni de angajare definitivă

Începând din acest an, compania „Autoliv” oferă elevilor şi studenţilor posibilitatea de a lucra pe timp de vară. Singura condiţie pentru a aplica este să aibă 18 ani împliniţi. Candidaţii vor completa o cerere de angajare pe care o depun la sediul firmei, iar cei care promovează testele de selecţie vor fi angajaţi în cadrul companiei. Pe lângă posibilitatea de a obţine un venit lunar, elevii sau studenţii se pot familiariza cu munca într-o companie multinatională, acesta fiind un plus pentru viitoarele procese de selecţie la care vor participa, după finalizarea studiilor.

„Schieffer” – elevii lucrează doar 6 ore şi numai dimineaţa

„Schieffer” este o societate ocupată şi, pentru a suplini forţa de munca necesară pe timp de vară, aici se fac angajări şi pentru elevi care au împlinit 16 ani. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia lucrează doar şase ore şi numai în perioada dimineţii.
„Programul de lucru este de la orele 8 la 14, pe lumină, iar domeniile sunt simple, cum ar fi montaj – sortare piese. Chiar acum am angajat o persoană pentru două luni. Nu am stabilit un număr exact de persoane care se pot angaja, nu le-am dat nicio cifră, pur şi simplu am spus că dacă sunt persoane amatoare, să vină să se anunţe, să vedem unde le putem folosi şi, în funcţie de acest lucru, vom stabili dacă le angajăm sau nu”, ne-a declarat Ibolyia Mateş, din cadrul „Schieffer”.
Responsabilii firmei precizează că „noi facem acţiunea asta pentru a construi ceva în viitor, atât pentru ei cât şi pentru noi.Practic, ei sunt plătiţi de noi să înveţe. Nu putem decât să aplicam un entry level pentru oricare dintre ei, referitor la salarizare, indiferent de secţia unde va fi angajat. Pachetul salarial va fi deci entry level”.
Evident, la angajare se fac protecţia muncii şi o şcolarizare, pentru ca angajaţii pe timp de vară să ştie care le sunt drepturile, dar şi obligaţiile în cadrul societăţii.

„Honeywell” – contracte temporare de muncă, de la una la patru luni

Firma „Honeywell Life Safety Romania” practică de mai mult timp sistemul angajărilor pe timp de vară. La ora actuală, societatea are 92 de persoane nou angajate pe luna iulie.
„Cum firma noastră nu se închide pe timp de vară, avem desigur nevoie să angajăm în sezonul estival, pentru a înlocui angajaţii plecaţi în concediu. La aceste slujbe apelează studenţii care vor să câştige un ban în pluis, dar şi foştii noştri angajaţi. Contractele sunt temporare, pe perioade de 1-4 luni. Avem cam o sută de locuri disponibile pe timp de vară”, ne-a declarat Adina Vasii, HR Manager ACS Life Safety EMEA.
Condiţiile de angajare sunt 18 ani împliniţi, doritorii urmând să depună o cerere de angajare la sediul firmei.
Procesul de recrutare este urmat de cel de selecţie – interviu, apoi instructaj şi curs de protecţia muncii la Compartimentul de Resurse Umane.
Şi societatea „Hella” face angajări în perioada estivală, pe una, două sau trei luni, condiţiile fiind în general aceleaşi.
- See more at: http://redesteptarea.ro/sute-de-locuri-de-munca-pe-timpul-verii-pentru-elevi-si-studenti_1838301.html#sthash.zIZzbcGx.dpuf

marți, 2 iunie 2015

Sinteza POSDRU și POCU la inceput de iunie 2015

Programul Operaţional Capital Uman (POCU) stabilește prioritățile de investiții, obiectivele  și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând investițiile realizate prin FSE în perioada 20072013  și contribuind la atingerea obiectivului general al Acordului de Parteneriat (AP)   implicit al fondurilor ESI din România,  şi anume de a reduce disparităţile de dezvoltare economică  şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE. 
Incluziunea socială  şi combaterea sărăciei sunt parte integrantă  a intervențiilor care urmăresc promovarea unei dezvoltări echilibrate  şi coeziunea socială. Reducerea prevalenței sărăciei  și excluziunii, îmbunătăţirea accesului la servicii sociale  şi de sănătate de calitate, dezvoltarea economiei sociale, vor fi urmărite la nivel de program, în vederea promovării incluziunii sociale şi combaterii sărăciei, în conformitate cu prevederile strategiilor naţionale relevante  şi contribuind la obiectivele asumate în acest domeniu. În acest sens, POCU încurajează considerarea resursei umane provenite din rândul grupurilor vulnerabile ca și resursa umană fără  de care dezvoltarea României în următorii ani este imposibilă.  
AMPOSDRU a publicat metodologia propusa si criteriile de evaluare si selectie care urmeaza a fi utilizate de catre Autoritatea de Management (AM) si Organismele Intermediare (OI) în vederea selectarii operatiunilor (proiectelor) finantate din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Pentru Axele Prioritare 1–6 AM POCU va aplica doua mecanisme prin care gestioneaza solicitarile de finantare din POCU, unul competitiv si unul non-competitiv. Detalii despre aceste mecanisme, pot fi accesate aici.

Proiectele primite de AM POCU vor parcurge mai multe etape în procesul de verificare, evaluare si selectie, care se vor desfasura dupa depunerea proiectului.
Evaluarea proiectelor se va realiza de catre AM si OI, în conditiile delegarii explicite a acestei atributii, cu ajutorul unor experti interni si/sau prin contractarea unor experti externi pe domeniul evaluat, printre care si Confederația Caritas România. La momentul actual, ghidul solicitantului și strategia de finanțare se află în pregătire.

Recent, Ministerul Fondurilor Europene - Directia Generala Programe Capital Uman a publicat la finalul lunii Mai 2015 Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 903/2015 pentru punerea în aplicare a Memorandumului cu tema „Asigurarea conditiilor necesare derularii proiectelor finantate în cadrul POSDRU 2007—2013 prin prelungirea termenului de implementare”. Prin acest ordin, firmele si organizatiile care implementeaza proiecte in cadrul cererilor de propuneri de proiecte mai sus mentionate pot obtine prelungirea duratei de implementare a proiectelor prin incheierea unui act adițional la contractul de finanțare.